» charmed onesPrue was een praktische, nuchtere, zelfstandige en mogelijk snel op haar teentjes getrapte vrouw. Ze heeft haar jeugd opgeofferd om haar te helpen bij het opvoeden van haar jongere zusters, Piper en Phoebe. Ook al was ze rebels in haar jeugdjaren, Prue was na haar jeugd een gebalanceerde vrouw met een goed oog voor antiek en verzamelwaar. Als Charmed begint, zie je dat ze teruggekeerd is naar het huis waar ze opgegroeid is. Dit huis, het beroemd, onverwoestbare-ondanks-de-aanvallen-van-Demons Halliwell Manor, heeft ze geerfd samen met haar zusters na het overlijden van hun grootmoeder, liefkozend Grams genoemd. Ze heeft tijdens haar veel te korte leven vele baantjes gehad, waarvan het werken bij haar verloofde (want niet goed afliep met haar werk en verloving), het werken bij Buckland Auctions (waar haar baas een Demon was, die op haar krachten en die van haar zuster uit was) en het werken als Free-lance fotograaf de bekendsten zijn.

Ze heeft altijd de moederrol aangehouden en dan vooral naar haar jongste zuster Phoebe. Daarom botste het ook vaak tussen deze twee zusters. In haar ogen was Phoebe veel te veel een losbol en in de ogen van Phoebe was Prue altijd een oplettende moeder, ook al waren ze beide inmiddels al volwassen. Ze vond ook altijd dat Phoebe de dingen veel te rooskleurig in zag, helemaal toen ze Prue en Piper probeerde te vertellen dat ze de Charmed Ones zijn, de meest krachtige goede Heksen die de wereld ooit heeft gekend en zal kennen. Ondanks haar nuchtere houding, was ze zeker een gepassioneerde vrouw, vooral toen ze haar jeugd-liefde Andy Trudeau weer tegenkwam. Maar de liefde die tussen beide ontstaan was, was helaas geen lang leven beschoren. Andy stierf door het toe doen van een Demon die de zuster aanviel, terwijl hij probeerde hun krachten te stelen.

Daarna was Prue onderhevig aan allerlei testen van de liefde met Jack en Bane. Jack was een collega bij Buckland waar ze zich vreselijk aan ergerde, maar op een gegeven moment werd ze smoorverliefd op hem. Maar ook deze liefde was helaas van korte duur. Na Jack heeft ze een stormachtige relatie gehad met een man genaamd Bane. Hij was in dienst van een Demon die The Charmed Ones liever dood dan levend zag. Toen Bane haar ontvoerde, werden ze verliefd op elkaar. Nadat hij gevangen werd genomen omdat hij haar ontvoerde (Bane was Menselijk) bleven de gevoelens tussen hen bestaan. Maar ook dit was geen lang leven beschoren.
In de liefde was Prue dus totaal niet gelukkig.

In Seizoen 1 had Prue de kracht van Telekinesis, de kracht om dingen met je gedachten te laten bewegen. Eerst kon ze alleen gebruik maken van haar krachten als ze boos was, maar naar mate haar krachten groeiden, kon ze het ook met haar ogen sturen. Haar krachten bleven groeien en tijdens Seizoen 2 kon ze het dan ook via haar handen sturen. Tegelijkertijd ontwikkelde ze ook de kracht van Astral Projection, haar geest kon haar lichaam verlaten en elders een stoffelijke vorm aannemen, maar helaas zonder krachten. Deze kracht bleef groeien, maar ze heeft niet kunnen leren dat ze ook in Astral Projection vorm haar krachten kon gebruiken.

In Seizoen 3 ontmoette Prue haar moordenaar. The Source of All Evil had eerst Belthazor op haar en haar zusters afgestuurd, maar omdat hij half menselijk was, werd hij verliefd op Phoebe. The Source had niets meer aan Cole omdat zijn liefde voor Phoebe sterker dan zijn Demonkant was, stuurde hij Shax op The Charmed Ones af. Hij moest een dokter doden, die gered werd door The Charmed Ones. Helaas is haar poging tot het redden van de dokter haar ondergang geworden. Phoebe kreeg dit te horen en maakte een deal met The Source, hij zou de tijd terugdraaien als zij bij hem achterbleef. Cole had nu de kans om hen te waarschuwen, zodat Prue en Piper bleven leven. Maar helaas, hij was te laat. Zo ook Leo. Leo kon toen hij aankwam in The Manor alleen Piper nog maar redden, Prue was al gestorven. Deze krachtige goede Heks mocht helaas maar 31 jaar worden.....
Prue Halliwell werd gespeeld door Shannen Dohorty

Piper is een lieve, nuchtere meid, die zelfs in gevaarlijke momenten de humor er van in ziet en een gevoelig medemens. Altijd een slachtoffer van de liefde, kwakkelt Piper ook met haar liefdesleven netzo als Prue deed. Toen ze terugkwam naar The Manor had ze een relatie met Jeremy, een Free-lance journalist. Wat ze niet wist en Jeremy wel, was dat ze een Charmed One was. Jeremy was uit op haar krachten en die van haar zusters. Toen alledrie de zusters weer samen waren in The Manor, en Phoebe de spreuk oplas, werden de krachten die haar ontnomen waren door haar grootmoeder, om hen te beschermen tegen het eeuwig verliezen van hun krachten, aan haar terug geschonken. Jeremy was hier inmiddels van op de hoogte en probeerde Piper te doden. Waar hij geen rekening mee had gehouden, was het feit dat ze inmiddels wist dat ze die kracht had, alleen wist ze totaal niet hoe ze er aankwam of hoe ze hem gebruiken moest. Bij puur toeval bevroor ze hem. Piper heeft de kracht van Molecular Inhibition, met andere woorden, de kracht om de tijd te bevriezen. Na dat ze samen met haar zuster Jeremy heeft gedood, is het een tijdje stil rond haar liefdesleven, tot ze Leo Wyatt leerd kennen, de klusjesman die ze hebben ingehuurd. Wat ze niet weten, is dat Leo hun Whitlighter is, zeg maar de beschermengel van goede Heksen. Ze wordt verliefd op hem en hij op haar. Maar hun liefde is verboden. Ze is verscheurd hier door. Ook verschijnt Dan Gordon, de buurman in haar leven. Op hem wordt ze ook verliefd, alleen wordt ze later gedwongen om te kiezen tussen hem en Leo. Ze kiest uiteindelijk voor Leo, met wie ze trouwt op de Wiccan manier. Dit is gebeurd door Hand-Fasting. Een soort huwelijksovereenkomst van 1 jaar en 1 dag. Na deze periode kunnen beide kiezen om echt te gaan trouwen of om een punt achter de relatie te zetten. Beide beslissen om te gaan trouwen, wat later leidt tot de geboorte van Wyatt Matthew Halliwell. Een zoon, die daardoor breekt met een soort traditie, dat de Warren gezusters alleen maar dochters krijgen. Ook Wyatt is zeer krachtig, ook al is hij nog geen jaar oud.

Haar overige talenten bestaan uit het goed maken van ruzies, het huis onderhouden en koken. Dit laatste talent komt ook van pas bij het maken van Toverdranken, die ze vaak nodig hebben om Demons te verslaan. Met dit talent tot koken, is het niet geheel vreemd dat Piper al snel carrierre maakt als Chef-kok in Quake, een restaurant in haar stad. Na een aantal jaren houdt ze het voor gezien om telkens de regels en dergelijke van haar baas op te volgen en besluit ze om een eigen iets te beginnen. Dit wordt P3, een soort van Hardrock cafe. Men kan hier uitgaan en kijken naar verschillende artiesten. Enkele bekende namen die al bij haar hebben opgetreden zijn Smashmouth en Michelle Branch.

Haar krachten groeien in verloop van tijd natuurlijk ook en ze verwerft de kracht van Molecular Combustion. Het versnellen van moleculen met zo'n snelheid dat ze ontploffen. Deze kracht is vaak van pas gekomen bij het vernietigen van Demons. Ze hoefde maar even met haar hand te draaien en een Demon was vernietigd. Na de dood van Prue werd Piper de oudste zuster en Phoebe de middelste, dit was voor allebei een grote verandering. Piper kon altijd op de steun van Prue rekenen, maar dat was nu niet meer mogelijk. Ze moest het nu zelf rooien. Dit gaat haar inmiddels goed af, ook al zal ze nooit de kwaliteiten van Prue hebben en dat is maar goed ook, iedereen is goed op zijn eigen manier.

Piper is in zekere zin gescheiden van Leo, maar door toedoen van een Demon zijn beide weer dichter naar elkaar toegegroeid. Ze heeft er inmiddels een dagtaak aan om Wyatt te beschermen tegen allerlei gespuis dat probeert of hem te doden of hem te ontvoeren en hem tot de Duistere kant te verleiden.

Een jaar na de geboorte van Wyatt kwamen Piper en Leo weer bij elkaar door een speling van het Lot. De nacht die ze met zijn twee뮠hebben doorgebracht, leidde, zonder dat Piper en Leo het wisten, tot de verwekking van Chris. In de maanden hierna groeiden beide weer na elkaar toe, om halverwege Seizoen 7 weer geheel bij elkaar te komen. Omdat Leo gestraft werd voor de dingen die hij gedaan heeft, moest hij kiezen voor een leven.

Dit was een leven m鴠of een leven z��r Piper. Hij koos uiteindelijk voor Piper, hier mee heeft ie afstand genomen van zijn leven als Whitelighter/Elder. Piper krijgt nu eindelijk wat ze al jaren wil, een normaal leven.... Piper Halliwell word gespeeld door Holly Marie Combs.

Vrij van geest, fantasierijk en net zo rebels, het is de jongste zuster, Phoebe, wiers nieuwsgierigheid en implusivitiet -of wat Prue zou zeggen, onbezorgdheid- dat The Power of Three compleetmaakt. Ze is dan ook de enigste die het gelukkigst was met het feit dat ze magische krachten hadden. Maar tegelijkertijd ook teleurgesteld dat ze geen actieve krachten zoals haar zusters heeft. De onlogische interval van het krijgen van een visioen uit het verleden, nu of toekomst, pas perfect bij haar karakter. Ze is het meest creatief van de zusters en dat talent gebruikt ze dan ook om de meest krachtigste spreuken te schrijven. Inmiddels heeft ze haar deel van de spreuken al wel geschreven, maar ze blijft nog steeds krachtige spreuken toevoegen. Hoe goed ze ook met spreuken is, ze heeft haar liefde voor Cole, die ze nog steeds ervaart op dit moment niet weg kunnen toveren. Cole, beter bekend als Beltahzor was door The Source op The Charmed Ones afgestuurd om ze te doden, maar zijn liefde voor Phoebe was sterker dan elke gevoel dat hij ooit had ervaren. Dat hij deze liefde kon ervaren kwam door zijn vader. Deze was een Mens en daardoor heeft Cole een menselijke helft die de overige Demons niet hebben. Ook al was zijn liefde sterk, het kwaad in hem kreeg toch de overhand en hij werd op den duur de nieuwe Source. Halverwege seizoen 5 heeft Phoebe bijgedragen bij het doden van Cole. ook al was het een alternatieve versie van haar uit een andere dimensie.

Haar krachten bestonden in seizoen 1 alleen nog maar uit Premenition, de gave van voorspellen. Door veel oefening en concentratie, kon ze deze visioenen op den duur zelf opwekken. Ze hoefde niet langer te wachten tot ze spontaan in haar gedachten verschenen. In het begin kon dat alleen nog maar op personen die bij haar in de kamer waren, maar op den duur groeide deze kracht ook. In seizoen 3 kreeg ze een nieuwe kracht; Levetation. Met deze kracht kon ze zweven. In het begin nog maar enkele seconden, maar inmiddels kan ze zelfs al vliegen en gebruikt ze deze kracht in combinatie met haar kick-boxing ervaringen en is ze daardoor een geduchte tegenstander voor Demons en ander gespuis. Aan het begin van seizoen 6 heeft ze de kracht van Empathcy. Ze kan nu voelen wat een ander voelt, en dit drijft haar in het begin tot waanzin. Het verkrijgen van deze kracht bewijst dat haar krachten nog altijd groeien en ze in de toekomst misschien een actieve kracht verwerft. Phoebe was ook de eerste van de zusters die de geest van hun grootmoeder zag. Dit was een teken dat Phoebe openstaat voor verschillende dingen die de anderen niet of nooit ervaren.

Omdat ze al vroeg school verlaten heeft en ze daar best spijt van heeft gekregen, is Phoebe in het 3e seizoen terug naar school gegaan. Zelfs daar kwam ze nog allerlei Demons en gespuis tegen. Ze heeft haar opleiding afgemaakt en heeft ook vele verschillende baantjes gehad. Toen ze moest zorgen voor een Onschuldige, heeft ze tijdelijk de functie van die gene overgenomen bij The Bay Mirror. Deze Onschuldige had een adviescolumn, die Phoebe inmiddels geheel heeft overgenomen. Na een tijdje kreeg ze daar een nieuwe baas waar ze tot over haar oren verliefd op werd. Zo verliefd zelfs dat ze The Manor heeft verlaten en met Jason, haar toenmalige vriend en tevens baas is meegegaan nar Tokyo. Toen ze hem vertelde dat ze een Heks was, kon hij daar niet mee leven. Net zoals de rest van de zusters heeft Phoebe niet veel geluk in haar liefdesleven...

Na Jason heeft Phoebe in zekere zin haar liefdesleven afgezworen, tot ze een visioen kreeg, waarin ze haar toekomstige dochtertje zag. Ze werd in een keer helemaal los geslagen en greep eigenlijk elke man aan. Zo ook Lesley, haar vervanger voor haar column. Toen achter af bleek dat hij ook niet de ware was, gaf ze de moed echt op. Pas toen Drake, een ex-demon en nu sterfelijk, in haar leven kwam, begon ze er weer een beetje in geloven.

Phoebe heeft de neiging om op onmogelijke mannen te vallen, ze viel voor Drake, terwijl ze wist dat hij, na hun ontmoeting nog maar 3 weken had te leven. Dit weerhield haar er niet van om toch volledig voor hem te gaan en alsnog voor de liefde te kiezen. Nu heeft de relatie van Piper en Leo ook meegeholpen. Toen die 2 eenmaal weer bij elkaar kwamen, zag Phoebe dat echte liefde bestond. Als ze alleen maar eens wist dat haar dode Demonische ex-man achter de komst van Drake zat.

Haar visioen heeft ze nog steeds in haar achterhoofd en ze zal zeker doorblijven gaan met zoeken naar Ware Liefde. Phoebe Halliwell wordt gespeeld door Alyssa Milano.
Paige is een hybride, dat klinkt heel erg, maar dat valt mee. Ze is een mengeling van Heks en Whitelighter. De Hekskant heeft ze van Patty geerfd, haar moeder en de Whitelighter kan van Sam, haar vader. Sam was de Whitelighter van Patty. Zij werden verliefd op elkaar en kregen een verboden kind, Paige. De liefde tussen een Heks en een Whitelighter is altijd taboe geweest. Daarom hadden Piper en Leo ook zoveel moeite om hun relatie te kunnen onderhouden. Als de Elders van het bestaan van Paige hadden afgeweten, hadden ze daar maatregelen tegen ondernomen, zoals bijvoorbeeld de krachten van Paige af te nemen. Het is maar goed dat ze het nooit te weten kwamen en het daardoor nooit hebben kunnen doen. Na het overlijden van Prue, heeft Paige er voor gezorgd dat The Power Of Three hersteld kon worden.

Paige, opgevoed door adotieouders, wist totaal niet dat ze Magisch aangelegd was en al helemaal niet dat ze ooit onderdeel uit zou gaan maken van de meest krachtigste Heksen ooit. Toen ze aan het begin van het 4e seizoen hier achterkwam, moest ze er niets van hebben. Na het verslaan van Shax ging ze er vandoor. Ze wou nooti weer iets met Piper en Phoebe te maken willen hebben, maar later kwam ze er achter dat ze altijd al wist dat ze anders was en dat ze door bepaalde krachten die richting inmiddels was opgestuurd. Ze kende Prue niet , maar wist wel dat ze naar haar begrafenis toe moest gaan. Toen ze van Phoebe te horen kreeg dat ze een Charmed One was, gaf ze de zelfde reactie als Prue toen die dat te horen kreeg van Phoebe.

Omdat ze later Heks werd, heeft ze hard moeten werken om op het zelfde nivo te komen als Piper en Phoebe, deze hadden al 3 jaar ervaring. Dit leidde soms tot hevige frustraties bij Paige, maar ze heeft zich er door heen geworsteld. Ze had ook, nadat ze alles geaccepteerd had, het idee dat Prue een soort Super Heks was en dat ze netzo goed moest worden. Dit was geheel onterecht. Niemand zou dit ooit van haar eisen. Nadat ze haar krachten beter leerde kennen, bleek dat ze over soort gelijke krachten als Prue bezat, alleen anders. Ze heeft ook de kracht van Telekinesis, alleen is die van haar Orbing Telekinesis. Ze hoeft maar aan iets te denken of het gewenste object op te noemen en ze kan het in haar handen laten verschijnen. Deze Orbing toevoeging heeft ze van haar vader, Sam. Hij was Whitelighter, dus heeft ze deze krachten van hem geerfd. Ze kon er in het begin alleen gebruik van maken als ze bang was of in het nauw gedreven werd. Na verloop van tijd kon ze ook op andere manieren gebruik maken van haar krachten.

Haar liefdes leven was niet veel beter dan dat van haar zusters. Ze heeft vele verkeerde vriendjes gehad en de enige goede vriend die ze heeft gehad, kwam haar later vertellen dat hij ging trouwen met een ander. Deze jongen kwam er bij toeval achter dat ze een Heks was. Hij heeft dit geheel geaccpeteerd en behandeld haar er niet anders om. Haar laatste liefde heeft ze leren kennen via verschillende bijbaantjes, want ik haar werkcarriere ging het ook niet zo lekker. Haar laatste baantje hield in dat ze een soort verpleegkundige/oppasser voor een oude vrouw was. Het toeval wou dat al haar baantjes een magisch tintje hadden, dus zo ook deze. Ze kwam onbewust in een magische familie vete terecht. Ze werd verliefd op een man die zijn verloofde door deze vete verloren was. Hij was de enigste van zijn familie die de Magie achter zich had gelaten, maar werd er door gedwongen om het toch te gebruiken. Paige heeft kunnen voorkomen dat hij het toch deed. Hij is zelf ook Magisch aangelegd en kan zich dus vinden in haar leefstijl....

Ook het persoonlijke leven van Paige heeft een grote schok doorstaan in Seizoen 7. Ze werd beetje voor beetje verliefd op Kyle Brodie, terwijl ze eigenlijk niets van hem wist. Toch had hij iets waardoor ze op den duur zich iets defenisief tegen haar zusters opstelde. Toen Paige eenmaal overtuigd was van het "goede" dat de Avatars konden doen, stemde ze er mee in om er voor te zorgen dat Utopia zou ontstaan.

Ze wist niet dat deze keuze haar nieuwe liefde zou kosten. Kyle was vanaf het begin af aan al op een persoonlijke klopjacht tegen de Avatars. Omdat Paige onder hun invloed was, kon het haar weinig schelen. Pas toen Leo de betovering ophief, kreeg ze een breakdown. Ze werd door Kyle gerust gesteld, hij werd voor zijn daden beloond en werd een Whitelighter. Alleen zou ze hem nooit meer zien. Vanaf dat moment is het aardig rustig in het priveven van Paige.Totdat ze Henry leert kennen. Hij is een agent die voor ex-gevangene een plek in de maatschappij zoekt. Al was ze niet zoekende, ze heeft toch liefde gevonden... Paige Matthews word gespeeld door Rose McGowan.
[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

de charmed tijdlijn

  • hier lees je waneer er iets is gebeurkt bij de dames

links

links

links

links

links