» hoe het begon

Het ontstaan van The Charmed Ones
Het onstaan van de Heksenlijn van de familie Halliwell begon bij een Heks genaamd Melinda Warren. Zij werd in 1670 geboren in Virginia, Amerika. Melinda en haar familie verhuisden naar Salem, Massachussetts, waar de bekende Salem Witch Trials werden gehouden. Helaas werd Melinda door een Warlock (slechte Heks) genaamd Matthew Tate verraden. Hij stal haar krachten; Preminitons, Telekinesis en Molecular Inhibition (de kracht van Voorspelling, Verplaatsing door gedachten en Bevriezing) maar ze kon voordat ze ter dood werd veroordeeld haar krachten terugwinnen en Matthew vervloeken zodat hij in een medaillion zou verblijven. Ze werd op een brandstapel in 1692 ter dood veroordeeld. Gelukkig waren de mensen die haar dochter opvingen goed gezind en werd de Magische Lijn doorgezet in haar dochter en diens afstammelingen. Een voorspelling verteld dat er ooit 3 zusters zouden zijn, alle 3 afstammelingen van Melinda Warren, die de machtigste en sterkste goede Heksen ooit zouden worden. Deze 3, beter bekend als The Charmed Ones, zouden een Magische kracht hebben die de Wereld, zowel de goede als de kwade nog nooit hadden gezien.

De drie zusjes Halliwell ontdekken op een dag dat zij afstammelingen zijn van een generatie vrouwelijke heksen. Elk van hen heeft een bijzondere gave (de een kan de tijd stil zetten, de ander kan voorwerpen laten bewegen en de derde kan in de toekomst kijken). Deze krachten bundelen zij in "de Macht van Drie" om de strijd aan te gaan met Demonen, Warlocks en ander Kwaad. Prue, Piper en Phoebe hebben elk hun eigen problemen in het leven dat ze leiden. Prue werkt bij Bucklands als veilingmeester en moet haar baas er steeds van overtuigen dat zij goed is in haar werk. Piper, een chef-kok, zit in de dezelfde situatie als Prue en Phoebe kan helemaal geen baan houden. Als de zussen op een dag bij elkaar zijn en Phoebe met het ouija-bord speelt dat de meisjes van hun moeder hebben gekregen, wordt plotseling het woord "zolder" op het bord gespeld. Uit nieuwsgierigheid gaat Phoebe naar boven waar zij een geheimzinnig boek vindt. In het boek "Het Boek der Schaduwen", leest ze een toverformule waardoor de zussen hun geheime machten ontdekken die ze ged hebben van hun voorouders.

1 zuster zou de kracht van het bevriezen hebben (Piper), 1 zuster zou de kracht van verplaatsing hebben (Prue) en de laaste zou de gave van voorspelling hebben (Phoebe). Prue, Piper en Phoebe Halliwell hadden nooit kunnen vermoeden dat ze Heksen waren, laat staan The Charmed Ones. Toen hun moeder zwanger was van Phoebe, was er een Warlock genaamd Nicholas die hun moeder in de val lokte. Hij wou haar doden, maar ze beloofde hem The Charmed Ones krachten als zij zou blijven leven. Hij liet haar leven, mits ze zijn ring zou betoveren, zodat hij immuun voor deze krachten zou worden. Patricia deed dit, dit gaf haar de tijd om er voor te zorgen dat hij die krachten nooit zou krijgen. Samen met haar moeder Penelope (Penny/Grams) sprak ze een betovering over The Charmed Ones uit, zodat ze hun krachten pas zouden krijgen als beide vrouwen dood waren. Helaas voor Patricia duurde dat voor haar niet lang. Ze werd gedood vlak na de geboorte van Phoebe toen ze probeerde een Demon te doden. Omdat ze Prue en Piper nog zeer jong waren toen hun krachten gebonden werden, vergaten ze dat ze ooit gehad hadden. Phoebe had haar krachten nooit gehad, dus wist er niets vanaf.

De zusters kwamen er pas achter dat ze Heksen waren nadat Penelope was overleden aan een hartaanval. De zusters erfden alle 3 The Manor waarin ze waren opgegroeid. Pas toen Phoebe weer naar The Manor kwam en ze dus alle 3 weer samen waren, ging de deur naar de zolder die al die jaren gesloten was open. Zo nieuwsgierig als Phoebe is, ging ze naar binnen. Daar trof ze een kist aan waarin The Book Of Shadows lag. In dit boek stond een spreuk die hen hun kracht terug zou geven zodra deze opgezegd werd. Deze spreuk kon je lezen voordat je deze site binnenkwam. Nadat Phoebe hem had opgezegd, was de kracht van The Charmed Ones hersteld en waren ze vanaf nu het onafgebroken doelwit van Demons en ander duister gespuis. In dit boek stonden tevens spreuken, wijsheden en beschrijvingen van alle Demons die rondzwierven. Dit boek zou een grote bron van informatie worden bij het ontwikkelen van hun krachten en het bestrijden van Demons.

Gedurdende 3 jaar leerden de zusters veel bij en waren The Charmed Ones onverslaanbaar, ook al gebeurde het af en toe dat ze hun krachten bijna kwijt waren, maar door hun gezamelijk band als Heksen, maar vooral als zusters, overwonnen ze alle kwaad. Maar er was 1 Demon hun te slim af. The Source, de bron van al het kwaad had zijn rechterhand en tevens huurmoordenaar op hen afgestuurd. Shax kreeg door allerlei toe doen de kans om Piper en Prue aan te vallen. Dit leidde uiteindelijk tot de dood van Piper. Phoebe zat in de Onderwereld en kwam dit te weten. Ze sloot een verbond met The Source. Hij zou Tempus, de Tijdsdemon (die hij eigenlijk ook is) vragen om de tijd terug te draaien en dan zouden Piper en Prue niet aangevallen worden. Maar The Source verbrak zijn belofte. Shax ging nogmaals achter Piper en Prue aan en deze maal kwamen ze te laat. Leo was net op tijd om Piper te redden. Prue was al dood. En Leo kon de doden niet tot leven wekken.

Na de dood van Prue hadden Piper en Phoebe beide geen zin meer om door te gaan met het doden van Demons. Ze hadden het bijna opgegeven toen Phoebe tijdens de begravenis van Prue een visioen kreeg van een meid die aangevallen zou worden door Shax. Overmand door wraakgevoelens en haat besloot ze om Shax het betaald te zetten, ook al kon hij alleen gedood worden door een spreuk opgezegd door The Charmed Ones, maar helaas bestonden deze niet meer. Tijdens haar wacht om die meid te redden, kwam ze er achter dat die meid eigenlijk geen hulp nodig had. Ze kon Orben (verdwijnen en verschijnen waar je maar wilt). Phoebe kreeg het vermoeden dat The Charmed Ones nog niet dood waren. Het lukte haar om het vertrouwen van Paige te winnen, maar dat lukte The Source ook. Beide kampen streden om Paige, ze had de vrije keuze om te beslissen wat ze wou. Omdat ze schrok van Piper en Phoebe en het feit dat ze Heksen waren en haar daar ook voor aanzagen, stapte ze bijna over naar de Duistere kant. Net op tijd konden ze Paige redden. Na het opzeggen van de eerder vernoemde spreuk waren The Charmed Ones hersteld en vreesde de Demonwereld wederom The Charmed Ones...................
[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

de charmed tijdlijn

  • hier lees je waneer er iets is gebeurkt bij de dames

links

links

links

links

links